Op oude stortplaatsen in Nederland worden zonneparken aangelegd. Stortplaatsen in Nederland zijn afgedekt met isolerende voorzieningen om te voorkomen dat eventuele verontreinigingen zich verspreiden.
Klimaatadaptatie gaat samen met aanpassingen in de ondergrond. Passen deze aanpassingen tussen de bestaande ondergrondse infrastructuur? Waar is er nog ruimte voor verdere ontwikkeling? Liggen de bestaande kabels en leidingen zoals oorspronkelijk verwacht?
Door perioden van droogte kunnen dijken en kades krimpen en vervormen, waardoor scheuren kunnen ontstaan. Niet altijd zijn die zichtbaar met het blote oog.
PWN levert drinkwater in de provincie Noord-Holland. PWN maakt gebruik van drinkwaterlocaties in Andijk, Heemskerk en in het duingebied. Het zuiveringsstation in Heemskerk wordt uitgebreid en gemoderniseerd en daarvoor is het nodig om de ondergrondse infrastructuur in beeld te brengen.
Onderhoud van kunstwerken, zoals bruggen en duikers, en wegen kost veel geld. Onvoorzien onderhoud door bijvoorbeeld ontstane zinkgaten of verzakkingen komt nooit gelegen. Het nauwkeurig voorspellen en beperken van toekomstige onderhoudskosten is belangrijk.
Dassen, bevers en ratten zijn uitermate goede (gangen)gravers en komen in steeds groteren getale voor in Nederland. Holle ruimtes (bijvoorbeeld graafgangen) vormen een acuut risico voor verzakkingen ter plaatse van dijken, schouwpaden en rond het spoor. Ook kunnen ze lekkage (piping) veroorzaken. Onze 3D – radar brengt holle ruimtes en gangenstelsels goed in beeld.