x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Heb jij een passie voor natuur en leefomgeving én wil je een bijdrage leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de Nederlandse natuur? Dan zou een functie als adviseur gebiedsbescherming binnen ons adviesbureau een mooie stap zijn.

Dit krijg je
Je toekomstige collega’s beschrijven ATKB als een fijne werkplek waar jij de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en waar je voldoende doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie hebt. Daarnaast bieden we je het volgende aan (op basis van een fulltime dienstverband):

 • Een zeer gevarieerde baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid, waarbij je standplaats in overleg bepaald wordt;
 • Een goed salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Volop mogelijkheden om invulling te geven aan je eigen (persoonlijke) ontwikkeling;
 • 26 vakantiedagen en de optie om bij te kopen;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van € 0,23 per km;
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken met een passende thuiswerkvergoeding;
 • Een prachtige fietsleaseregeling en korting op de sportschool;
 • En uiteraard regelmatig gezellige personeelsuitjes.

Dit ga je doen

In de rol van adviseur gebiedsbescherming bent je medeverantwoordelijk voor onze projecten op het gebied van gebiedsbescherming. Je adviseert klanten op welke wijze zij in plannen en projecten rekening kunnen en moeten houden met beleid en wetgeving rondom beschermde gebieden, met name Natura 2000-gebieden.

De focus van je werkzaamheden ligt op het beoordelen van de gevolgen van ruimtebeslag, stikstofdepositie, geluid, energietransitie enz. op de natuurlijke kenmerken en waarden van een gebied. Ook behoort het actualiseren van Natura 2000-beheerplannen en andere afgeleide vraagstukken over bijvoorbeeld biodiversiteit en energietransitie bij je werkpakket.
Je hebt te maken met een grote diversiteit aan klanten en projecten. Het varieert van de inpassing van een wandelroute, fietspad of snelweg, tot de vestiging van een bedrijf, de aanleg van een woonwijk, recreatievoorzieningen of de ontwikkeling van zonneparken, etc.

Dit ben jij
Jouw mentaliteit vinden we net zo belangrijk als je skills. Nuchter, gedreven, collegiaal, nieuwsgierig en met passie voor ons mooie vakgebied; deze eigenschappen zien we graag in onze nieuwe collega’s. Om deze functie goed uit te kunnen voeren zijn we op zoek naar een collega met:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van Wnb-gebiedsbescherming en het Natuurnetwerk Nederland;
 • Ervaring met voortoetsen en passende beoordelingen;
 • Kennis van de stikstofproblematiek die op dit moment speelt;
 • Kennis van de Omgevingswet is een eis;
 • Een proactieve, kritische en dienstverlenende instelling;
 • Flexibiliteit en stressbestendigheid;
 • Sterke communicatieve vaardigheden en de beheersing van de Nederlandse taal woord en schrift.

Hier ga je werken
ATKB is een groeiende en dynamische organisatie met een down-to-earth mentaliteit. In ons werk staan drie kernwaarden centraal die de essentie van wie we zien en wat we doen weerspiegelen: ‘oog voor mensen’, ‘werken vanuit vertrouwen’ en ‘innovatie’. We beschouwen onszelf ook wel als de ‘doorgronders’- gedreven specialisten die vastberaden werken om de beste antwoorden naar boven te halen. Onze benadering is deskundig praktisch, nuchter, nieuwsgierig en wendbaar.

Bij ons werken ruim 130 medewerkers, verspreid over vijf verschillende vestigingen. We vertellen je graag meer over de organisatie tijdens een persoonlijke kennismaking.

Solliciteren / meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lidia Gerrits of Koen Breed, Afdelingshoofden, te bereiken via 088-1153200. Heb je zin om het team met jouw kwaliteiten verder uit te breiden? Stuur dan je CV met motivatiebrief naar personeelszaken@at-kb.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.