x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Verbetering van de biodiversiteit en behoud van onze natuur zijn belangrijke en complexe opgaven in Nederland. Als senior ecoloog vervul je een belangrijke rol bij natuur inclusieve ruimtelijke ontwikkelingen. Jij draagt zorg voor de natuur om ons heen en hebt oog voor de dieren en planten om ons heen.

Dit krijg je

Je toekomstige collega’s beschrijven ATKB als een fijne werkplek waar jij de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en voldoende doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie hebt. Daarnaast bieden we je het volgende aan (op basis van een fulltime dienstverband):

 • Een goed salaris vanaf € 3.700, - per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • 26 vakantiedagen en de optie om bij te kopen;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van € 0,21 per km;
 • Mogelijkheid om thuis te werken met een passende thuiswerkvergoeding;
 • Een prachtige fietsleaseregeling en korting op de sportschool;
 • En uiteraard regelmatige gezellige personeelsuitjes.

Dit ga je doen

Als ecoloog werk je aan complexe natuur inclusieve vraagstukken, zowel in landelijk als stedelijk gebied. Je adviseert je opdrachtgevers bij het onderzoeken en onderbouwen van vraagstukken op gebied van biodiversiteit, klimaatadaptatie en soortenbescherming. Hierbij werk je samen met collega's aan complexe veldwerkprojecten, stel je ecologische adviezen op en begeleid je ontheffings- en/of vergunningaanvragen. Je maakt hiervoor gebruik van je kennis van de Wet natuurbescherming (Wnb) en benut de specialistische soortenkennis van je collega’s. Je onderhoudt korte lijntjes met alle belanghebbenden en werkt intensief samen met opdrachtgevers, bevoegd gezag en collega’s om natuurwaarden te bevorderen en borgen.

Daarnaast bestaan je werkzaamheden uit:

 • Je wordt ingezet bij de uitvoering van diverse projectonderdelen zoals het opstellen van offertes, notities en rapportages;
 • Je draagt actief bij aan de ontwikkeling van het team door jouw kennis te delen met collega’s die minder ervaren zijn;
 • Je kent Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) voorschriften en voert VGM gerelateerde taken uit.


Dit ben jij

Als senior adviseur ecoloog heb je feeling voor hoe de ‘’groene’’ wet- en regelgeving in elkaar zit en weet je dit te vertalen naar praktische adviezen. Grondig en nauwkeurig werken is van grootbelang om opdrachtgevers optimaal van dienst te zijn. Daarnaast beschik jij over:

 • Een afgeronde Hbo- of Wo-opleiding;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring met Wnb-soortenbescherming en bij voorkeur ervaring met gebiedsbescherming;
 • Bij voorkeur bekend met BREEAM-NL richtlijnen;
 • Je schrijft vlot en helder, juridisch en ecologisch houdbaar;
 • Sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om een overtuigend advies over te brengen aan je opdrachtgevers.

Hier ga je werken
Binnen onze organisatie hebben we een team van ruim 130 medewerkers, verdeeld over vijf verschillende vestigingen. Je wordt onderdeel van het team terrestrische ecologie. Dit team bestaat uit 45 medewerkers, waarvan ruim 6 je directe collega’s zijn op de locatie in Waardenburg. Bovendien werk je regelmatig samen met collega’s van de afdelingen aquatische ecologie en bodem & water.

ATKB is een groeiende en dynamische organisatie met een down-to-earth mentaliteit. In ons werk staan drie kernwaarden centraal die de essentie van wie we zien en wat we doen weerspiegelen: ‘oog voor mensen’, ‘werken vanuit vertrouwen’ en ‘innovatie’. We beschouwen onszelf ook wel als de ‘Doorgronders’- gedreven specialisten die vastberaden werken om de beste antwoorden naar boven te halen. Onze benadering is deskundig praktisch, nuchter, nieuwsgierig en wendbaar.

Solliciteren/ meer informatie

Aatop Milieu & Ruimte verzorgt voor ons de werving en selectie van deze vacature. Het betreft een structurele functie, waarbij je direct in dienst komt bij ATKB. Heb je belangstelling? Reageren op de vacature kan via de link: Senior adviseur ecologie | Aatop Milieu & Ruimte (aatop-milieu-ruimte.nl). Of je kunt jouw CV en korte motivatiebrief sturen aan Aatop Milieu & Ruimte t.a.v. Marrit van Garderen of, via M.vangarderen@aatop.nl of neem telefonisch contact op via 0318-796130.
Wanneer je naar ATKB reageert, zullen wij jouw sollicitatie naar Aatop doorsturen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.