x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Dit krijg je

Werk jij graag in een multidisciplinair team aan complexe (langlopende) projecten die in of bij het Natuur Netwerk Nederland (NNN) en de daar binnen gelegen Natura 2000 gebieden zijn gepland? Als projectleider gebiedsbescherming ben jij binnen ATKB het aanspreekpunt voor deze projecten. Je bent verantwoordelijk voor zowel de ecologische inhoud als de planning, kwaliteitsborging en projectbeheersing. Zo heb jij een breed takenpakket met veel afwisseling. Je toekomstige collega’s beschrijven ATKB als een fijne werkplek waar jij de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en voldoende doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie hebt. Daarnaast bieden we je het volgende aan (op basis van een fulltime dienstverband):

 • Een goed salaris vanaf € 4.000, - per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • 26 vakantiedagen en de optie om bij te kopen;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van € 0,21 per km;
 • Mogelijkheid om thuis te werken met een passende thuiswerkvergoeding;
 • Een prachtige fietsleaseregeling en korting op de sportschool;
 • En uiteraard regelmatige gezellige personeelsuitjes.

Dit ga je doen

Als projectleider gebiedsbescherming ben je verantwoordelijk voor het leiden en coördineren van projecten die gericht zijn op het behoud en de bescherming van natuurgebieden. Hierbij ligt de nadruk op het beoordelen van hoe zaken als ruimtebeslag, stikstofdepositie, geluid, etc. de natuurlijke eigenschappen en waarden van een gebied beïnvloeden. Je draagt de verantwoordelijkheid voor het volledige traject, vanaf de initiële planning tot een succesvolle afronding. Bovendien kun je goed inspelen op de wensen en eisen van je opdrachtgevers en zorg je voor een goede relatie met belanghebbenden in je netwerk. Je vormt de brug tussen het team van deskundigen en onze gewaardeerde klanten.

Ook ben jij verantwoordelijk voor:

 • Het zorgdragen voor een adequate planning en uitvoering van het werk;
 • De kwaliteitsborging van de lopende projecten;
 • Actualiseren van Natura 2000-beheerplannen en andere afgeleide vraagstukken over bijvoorbeeld biodiversiteit en energietransitie;
 • Het signaleren van verandering in de markt en wetgeving. Ook ben je op de hoogte van relevante jurisprudentie bijvoorbeeld over de Omgevingswet.


Dit ben jij
In deze rol is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat, zodat jij opdrachtgevers bewust kan maken van belang van het natuurbehoud in Nederland. Je draagt de verantwoordelijk voor diverse projecten die naast elkaar lopen, daarom is het belangrijk dat je goed het overzicht kan houden. Hierbij maak je gebruik van jouw organisatorische skilss. Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde Hbo- of Wo-opleiding en kennis van de stikstofproblematiek die op dit moment in Nederland speelt;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van Wnb-gebiedsbescherming en NNN;
 • Je schrijft vlot en helder, juridisch en ecologisch houdbaar;
 • Sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om klantrelaties op te bouwen.

Hier ga je werken
Binnen onze organisatie hebben we een team van ruim 130 medewerkers, verdeeld over vijf verschillende vestigingen. Je wordt onderdeel van het team terrestrische ecologie. Dit team bestaat uit 45 medewerkers. Bovendien werk je regelmatig samen met collega's van de afdelingen bodem & water en aquatische ecologie. Tijdens een persoonlijke ontmoeting vertel ik je graag meer over de organisatie.

ATKB is een groeiende en dynamische organisatie met een down-to-earth mentaliteit. In ons werk staan drie kernwaarden centraal die de essentie van wie we zien en wat we doen weerspiegelen: ‘oog voor mensen’, ‘werken vanuit vertrouwen’ en ‘innovatie’. We beschouwen onszelf ook wel als de ‘Doorgronders’- gedreven specialisten die vastberaden werken om de beste antwoorden naar boven te halen. Onze benadering is deskundig praktisch, nuchter, nieuwsgierig en wendbaar.

Solliciteren/ meer informatie
Aatop Milieu & Ruimte verzorgt voor ons de werving en selectie van deze vacature. Het betreft een structurele functie, waarbij je direct in dienst komt bij ATKB. Heb je belangstelling? Reageren op de vacature kan via de link: Projectleider Gebiedsbescherming | Aatop Milieu & Ruimte (aatop-milieu-ruimte.nl). Of je kunt jouw CV en korte motivatiebrief sturen aan Aatop Milieu & Ruimte t.a.v. Remco Beukhof via R.Beukhof@aatop.nl of neem telefonisch contact op via 0318-796128.
Wanneer je naar ATKB reageert, zullen wij jouw sollicitatie naar Aatop doorsturen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.