x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Wil jij jouw ervaring inzetten voor het bevorderen van biodiversiteit, klimaatadaptatie en soortbescherming? Heb jij een scherp oog voor hoe de natuurwetging in elkaar zit? En weet jij dit te vertalen naar praktische adviezen en natuurinclusieve oplossingen? Dan ben jij de diegene die we zoeken voor de functie projectleider ecologie!

Dit krijg je
Als projectleider Ecologie ben je binnen ATKB het aanspreekpunt voor diverse projecten op gebied van natuurwetgeving in ruimtelijke ontwikkelingen. In deze rol ben je verantwoordelijk voor zowel de ecologische inhoud als de planning, kwaliteitsborging en projectbeheersing. Zo werk je multidisciplinair en heb jij een breed takenpakket met veel afwisseling. Je toekomstige collega’s beschrijven ATKB als een fijne werkplek waar jij de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en waar ook voldoende interne doorgroeimogelijkheden zijn. Daarnaast bieden we je het volgende aan (op basis van een fulltime dienstverband):

 • Een goed salaris vanaf € 4.000, - per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • 26 vakantiedagen en de optie om bij te kopen;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van € 0,21 per km;
 • Mogelijkheid om thuis te werken met een passende thuiswerkvergoeding;
 • Een prachtige fietsleaseregeling en korting op de sportschool;
 • En uiteraard regelmatige gezellige personeelsuitjes.

Dit ga je doen

Als projectleider ecologie vervul je een centrale rol in het leiden van onze ecologische projecten. Je draagt de verantwoordelijkheid voor het volledige traject, vanaf de initiële planning tot een succesvolle afronding. Deze projecten vinden plaats in zowel landelijk als stedelijk gebied. Of het nu gaat om de realisatie van wind- en zonneparken, woonwijkontwikkeling of het beheer van gemeentelijk groen, in al deze projecten ben jij in staat om de ecologische vereisten en de Wet natuurbescherming (Wnb) op een praktische en begrijpelijke manier voor je klanten te vertalen. Bovendien kun je goed inspelen op de wensen en eisen van je opdrachtgevers en draag je zorg voor een goede relatie met opdrachtgevers. Je vormt de brug tussen het team van deskundigen en onze gewaardeerde klanten.

Daarnaast bestaan jouw werkzaamheden uit:

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze opdrachtgevers;
 • Je schrijft specifieke ecologische werkprotocollen en gedragscodes zoals soortmanagementplannen (SMP);
 • Je bent betrokken bij o.a. natuurtoetsen, nader ecologische onderzoek, ontheffingsaanvragen en vergunningstrajecten;
 • Je signaleert veranderingen in de markt en wet- en regelgeving en weet hier op in te spelen;
 • Je hebt een rol bij het up to date houden van kennis over nieuwe wet- en regelgeving van je collega’s.


Dit ben jij

Voor deze rol zijn we op zoek naar een proactieve en klantgerichte ecoloog. Je draagt de verantwoordelijk voor diverse projecten die naast elkaar lopen, daarom is het belangrijk dat je goed het overzicht kan houden. Hierbij maak je gebruik van jouw organisatorische skilss. Daarnaast beschik je over:

Een afgeronde Hbo- of Wo-opleiding in de richting van Bos- en Natuurbeheer of vergelijkbaar;

 • Minimaal 3 jaar werkervaring als ecoloog en je hebt ervaring met (veld)onderzoek t.b.v. beheer, toetsingen en beoordelingen;
 • Je bent bevlogen en weet natuurwetgeving te vertalen naar praktische adviezen en natuurinclusieve oplossingen;
 • Kennis op gebied van Wet natuurbescherming, ontheffingsaanvragen en vergunningstrajecten;
 • Ervaring met het opstellen van soortenmanagementplannen is een pré;
 • Sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om klantrelaties op te bouwen.

Hier ga je werken
Binnen onze organisatie hebben we een team van ruim 130 medewerkers, verdeeld over vijf verschillende vestigingen. Je wordt onderdeel van het team terrestrische ecologie. Dit team bestaat uit 45 medewerkers, waarvan er ruim 18 je directe collega’s zijn op de locatie in Assen. Bovendien werk je regelmatig samen met collega's van de afdelingen bodem & water en aquatische ecologie. Tijdens een persoonlijke ontmoeting vertel ik je graag meer over de organisatie.

ATKB is een groeiende en dynamische organisatie met een down-to-earth mentaliteit. In ons werk staan drie kernwaarden centraal die de essentie van wie we zien en wat we doen weerspiegelen: ‘oog voor mensen’, ‘werken vanuit vertrouwen’ en ‘innovatie’. We beschouwen onszelf ook wel als de ‘Doorgronders’- gedreven specialisten die vastberaden werken om de beste antwoorden naar boven te halen. Onze benadering is deskundig praktisch, nuchter, nieuwsgierig en wendbaar.

Solliciteren/ meer informatie

Aatop Milieu & Ruimte verzorgt voor ons de werving en selectie van deze vacature. Het betreft een structurele functie, waarbij je direct in dienst komt bij ATKB. Heb je belangstelling? Reageren op de vacature kan via de link: Projectleider Ecologie | Aatop Milieu & Ruimte (aatop-milieu-ruimte.nl). Of je kunt jouw CV en korte motivatiebrief sturen aan Aatop Milieu & Ruimte t.a.v. Remco Beukhof via R.Beukhof@aatop.nl of neem telefonisch contact op via 0318-796128. Wanneer je naar ATKB reageert, zullen wij jouw sollicitatie naar Aatop doorsturen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.