x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Heb jij een passie voor natuur en leefomgeving én wil je een bijdrage leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de Nederlandse natuur? Dan zijn wij op zoek naar jou voor de functie van adviseur inventarisatie en monitoring.

Dit krijg je

Je toekomstige collega’s beschrijven ATKB als een fijne werkplek waar jij de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en voldoende doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie hebt. Daarnaast bieden we je het volgende aan (op basis van een fulltime dienstverband):

 • Een salaris tussen de € 2.500,- en € 3.640,- bruto per maand afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • 26 vakantiedagen en de optie om bij te kopen;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van € 0,21 per km;
 • Mogelijkheid om thuis te werken met een passende thuiswerkvergoeding;
 • Een prachtige fietsleaseregeling en korting op de sportschool;
 • En uiteraard regelmatig gezellige personeelsuitjes;

Dit ga je doen

In de rol van Adviseur Inventarisatie en Monitoring ben je mede verantwoordelijk voor onze projecten, die zowel plaatsvinden in natuurlijk gebied als in landelijk of stedelijk gebied. Je neemt actief deel aan de uitvoering van inventarisatie- en monitoringsonderzoeken naar verschillende soortengroepen, zowel flora als fauna. Je kunt goed inspelen op de wensen en eisen van je opdrachtgevers en hecht waarde aan het belang van een goede relatie met opdrachtgevers. Opdrachtgevers zijn o.a. natuur-beherende organisaties en overheden. Je voert in teamverband complexe projecten uit en houdt de voortgang en resultaten goed in het vizier. Daarnaast merk je knelpunten tijdig op.

Daarnaast bestaan jouw werkzaamheden uit:

 • Inventarisatie van flora en insecten, voor SNL en diverse meetnetten;
 • Bijdragen aan het actualiseren van (Natura 2000-)beheerplannen en andere afgeleide vraagstukken over bijvoorbeeld biodiversiteit en energietransitie;
 • Het analyseren van gegeven en schrijven van rapportages en offertes;
 • Je draagt bij aan de groei van het team door o.a. je kennis te delen met (nieuwe) collega’s en hen te begeleiden in de werkzaamheden.


Dit ben jij

Als adviseur inventarisatie en monitoring maak je de verbinding tussen je ecologische kennis en scherpe analyse om ecologische gevolgen nauwkeurig in kaart te brengen. Je hebt een flexibele werkhouding, kunt snel reageren op ad hoc vragen en kunt werken aan meerdere projecten tegelijkertijd. Daarnaast beschik jij over:

Een afgeronde Hbo- of Wo-opleiding in de richting van ecologie of bos- en natuurbeheer;

 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring met twee soortengroepen (flora, insecten, broedvogels) en bij voorkeur met vegetatiekarteren;
 • Je schrijft vlot en heler, juridisch en ecologisch houdbaar;
 • Je hebt kennis van onderzoeksprotocollen voor verschillende soortengroepen, zowel flora als fauna;
 • Je hebt een positief-kritische blik en kijkt altijd naar mogelijke (interne) verbeterpunten.

Hier ga je werken
Binnen onze organisatie hebben we een team van ruim 130 medewerkers, verdeeld over vijf verschillende vestigingen. Je wordt onderdeel van het team terrestrische ecologie. Dit team bestaat uit 45 medewerkers verdeeld over de verschillende locaties. Bovendien werk je regelmatig samen met collega’s van de afdelingen aquatische ecologie en bodem & water.

ATKB is een groeiende en dynamische organisatie met een down-to-earth mentaliteit. In ons werk staan drie kernwaarden centraal die de essentie van wie we zien en wat we doen weerspiegelen: ‘oog voor mensen’, ‘werken vanuit vertrouwen’ en ‘innovatie’. We beschouwen onszelf ook wel als de ‘Doorgronders’- gedreven specialisten die vastberaden werken om de beste antwoorden naar boven te halen. Onze benadering is deskundig praktisch, nuchter, nieuwsgierig en wendbaar. We vertellen je graag meer over de organisatie tijdens een persoonlijke kennismaking.

Solliciteren/ meer informatie

Aatop Milieu & Ruimte verzorgt voor ons de werving en selectie van deze vacature. Het betreft een structurele functie, waarbij je direct in dienst komt bij ATKB. Heb je belangstelling? Reageren op de vacature kan via de link: Adviseur Inventarisatie en Monitoring | Aatop Milieu & Ruimte (aatop-milieu-ruimte.nl). Of je kunt jouw CV en korte motivatiebrief sturen aan Aatop Milieu & Ruimte t.a.v. Marrit van Garderen via M.vangarderen@aatop.nl of neem telefonisch contact op via 0318-796130.
Wanneer je naar ATKB reageert, zullen wij jouw sollicitatie naar Aatop doorsturen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.