x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Van 13 tot en met 19 september is het ‘de week van de asbestvrije schuur’. Deze week is in het leven geroepen door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Een gemeente gaat, samen met een straat of buurt, de uitdaging aan om zoveel mogelijk kleine asbestdaken te vervangen.

Veel gemeenten zorgen deze week voor een veiligheidspakket, gratis verpakkingsmateriaal en/of hulp bij het doen van een melding, waardoor het in deze week eenvoudiger is om daken (tot 35 m2) die hechtgebonden asbest bevatten zelf te verwijderen. Vraag bij uw gemeente na of deze deelneemt aan de ‘week van de asbestvrije schuur’ en wat de voorwaarden zijn.

Tips bij het verwijderen van asbest
Onze asbestspecialist Otto Liese geeft u graag een aantal tips wanneer u ervoor kiest om een kleine oppervlakte hechtgebonden asbest zelf te verwijderen:

  • Zorg dat het asbest bij het verwijderen heel blijft, gebruik geen boor of slijpschijf.
  • Maak zo weinig mogelijk stof.
  • Draag een FFP3 wegwerpmasker.
  • Verpak het asbest zo snel mogelijk in plastic.
  • Draag een overall en was alle gedragen kleding meteen na de klus.
  • Zorg dat voorafgaand aan het wegbrengen van het asbesthoudende afval bij de gemeente de betreffende meldingen in orde zijn.

Een dak groter dan 35 m2 dient verwijderd te worden door een gecertificeerd asbestbedrijf. Voorafgaand aan de verwijdering dient een asbestinventarisatie uitgevoerd te worden.

Twijfel over de aanwezigheid van asbest?
Ook wanneer u twijfelt of er asbest aanwezig is, dan is het verstandig om een asbestinventarisatie uit te laten voeren. ATKB voert deze asbestinventarisatie graag voor u uit. Zo voerden we ook een asbestinventarisatie uit voor een schuur in Vijfhuizen: ATKB | Asbestinventarisatie schuur in Vijfhuizen (at-kb.nl)