x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Om het kieren van de Haringvlietsluizen verder te optimaliseren, wordt veel onderzoek gedaan. Daarbij hoort ook het onderzoek dat wij doen voor Rijkswaterstaat naar de vismigratie bij en door de Haringvlietsluizen.

Hiervoor bekijken we onder andere het aanbod van vissen aan de buitenzijde van de Haringvlietdam en de intrek van vissen tijdens het kieren. Rijkswaterstaat heeft hier onderstaande video over gemaakt, hierin ziet u ook onze AT-KB collega’s Yannick en Sven aan het werk.

Meer uitleg over dit onderzoek en het kieren vind je in ons artikel ATKB | Hebben vissen baat bij de kier in de Haringvlietsluizen? (at-kb.nl).
"De Haringvlietsluizen houden water tegen, maar ook vissen. Het is belangrijk dat volwassen vissen de rivieren op kunnen zwemmen om zich voort te planten (denk hierbij aan zalm). Voor andere vissoorten is het juist belangrijk dat de jonge vissen de rivier op kunnen zwemmen om op te groeien (denk hierbij aan aal). Daarom worden de sluizen sinds 2019 af en toe op een kier gezet. Helpt dat de vissen?"

Fotografie header: Arie Kievit