x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

In navolging op ons eerder bericht over het ISO 9001 certificaat gaan ATKB en Buro Bakker ook op veiligheidsgebied samen verder. Dit doen we onder de naam ATKB.

Als één bedrijf verder gaan betekent ook de verschillende certificaten bundelen. ATKB was al jaren gecertificeerd op het gebied van VCA, voor Buro Bakker is dit een mooie en belangrijke toevoeging. Per 30 oktober 2020 is dit ondergebracht in één certificaat. Dit certificaat heeft betrekking op al onze locaties, namelijk Zoetermeer, Middelharnis, Waardenburg en Assen.

VCA staat voor VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers. Het VCA-systeem wordt beheerd door de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV). Hoewel VCA niet bij wet verplicht is, kan de VCA-certificering van opdrachtnemers wel door opdrachtgevers worden geëist. ATKB is in het bezit van een VGM-systeem dat is gecertificeerd volgens VCA**. Als eerste bureau in Nederland heeft ATKB ook haar werkzaamheden op het gebied van ecologie en visserij onder de scope van haar VCA**-certificaat gebracht.

Daarnaast zijn onze medewerkers in de buitendienst in het bezit van de persoonlijke certificaten voor minimaal de VCA-Basisveiligheid en beschikken de projectleiders over het certificaat VCA-VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden). Bij uitbesteding van werkzaamheden of bij inhuur van personeel wordt gebruikgemaakt van respectievelijk VCA-gecertificeerde onderaannemers en VCU (Veiligheid en gezondheid Checklist Uitzendorganisaties)-gecertificeerde uitzendbureaus. Hiermee wordt gegarandeerd dat ook ingehuurde bedrijven en medewerkers aan dezelfde (veiligheids)eisen voldoen als ATKB en haar medewerkers.

Aangezien wij ons heel goed realiseren dat het hebben van een papiertje geen garantie voor veiligheid is, zijn wij er ook van overtuigd dat het in het kader van veiligheid altijd beter kan. Recentelijk zijn we binnen ATKB gestart met het koppelen van veiligheid aan gedrag en onze intrinsieke motivatie in deze. Wij hebben het doel in het 1e kwartaal van 2021 met een positief resultaat, de audit voor de SCL trede 3 te hebben afgerond.