x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Ecologisch bermbeheer is er in vele soorten en maten. Bijna al het beheer, wat neerkomt op circa twee keer per jaar maaien en afvoeren, wordt al ecologisch bermbeheer genoemd. Daar denken wij bij ATKB, partner van Natuurpro, anders over.

Bij ecologisch bermbeheer past een beheerplan op maat. Voordat je een beheerplan kan opstellen is het nodig om de huidige vegetatie van de bermen in kaart te brengen en in te delen in bermcategorieën. Met die informatie en de ruimtelijke inzichten van onder andere verspreiding van gidssoorten, ecologische verbindingen en de bodemtypes kun je keuzes maken en een beheerplan opstellen. Hierbij zijn de keuzes ecologisch onderbouwd.
Het moment van maaien, materiaal en maaihoogte zijn van groot belang voor ontwikkeling van de vegetatie en het behoud van gidssoorten.

Wij sluiten ons dan ook aan bij wat in onderstaand artikel wordt beschreven. Advies nodig voor ecologisch bermbeheer? Wij helpen u graag.

'We hebben geen geld om heel Nederland te gaan maaien en afvoeren, en is dit überhaupt zinvol?' (stad-en-groen.nl)