x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Wanneer een waterbodemonderzoek in diepe (tot 40 m waterdiepte) en grote wateren wordt uitgevoerd dan is een vibrocorer een geschikte bemonsteringsmethode. ATKB beschikt over verschillende vibrocorers.

De vibrocorer is een elektrisch aangedreven boorstelling. De vibrocorer werkt door middel van een metalen steekbuis die met trilkop de bodem in wort gedrukt. Een zuiger zorgt voor het opzuigen van het het materiaal van de waterbodem.

ATKB heeft een kleine en een grote vibrocorer.

De boordiepte van de grote vibrocorer is maximaal vijf meter in de waterbodem. De boordiepte van de kleine vibrocorer is één tot twee meter in de waterbodem.

Voor het gebruik van de vibrocorer is een werkschip met een werkdek en voldoende hijscapaciteit nodig. De vibrocorer wordt met behulp van een kraan op de waterbodem geplaatst waarbij de boorbuis de waterbodem in getrild wordt. De stroomsnelheid mag maximaal 1,2 meter per seconde bedragen.

kleine vibrocorer