x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Visstandbemonsteringen vormen deels de basis voor de ontwikkeling van visstandbeheerplannen. Het monitoren van de 'toestand van het water' inclusief de visstand, is verplicht vanuit de Europese Kaderrichtlijn Water. Voor verschillende waterbeheerder voeren we veel visstandonderzoeken uit met verschillende methoden.

Bij een visstandbemonstering doen we onderzoek naar de omvang van het visbestand. Daarbij kijken we naar de soorten die ter plaatse voorkomen en hoe deze verspreid zijn. Soms wordt ook onderzoek gedaan naar specifieke vissoorten. Voor deze onderzoeken gebruiken we verschillende vangstmethoden en technieken.

Bij ATKB bent u aan het juiste adres als het gaat om vragen over de visstand. Wij voeren al sinds 1996 visstandbemonsteringen met onze eigen vangtuigen. Wanneer nodig gebruiken wij ook innovatieve methodes zoals e-DNA of telemetrisch onderzoek.